Žáci III.B na Obecním úřadě v Hlubočkách

23.10.2021

Žáci III.B na Obecním úřadě v Hlubočkách

Jedním z témat učiva Prvouky ve 3. ročníku je ,,Náš domov – místo, kde žijeme“, proto jsme se společně s žáky naší školy snažili poznat naši obec co nejvíce. Nejdříve jsme si všichni ujasnili, co je to domov - místo, kde žijeme, bydlíme a cítíme se bezpečně ve své rodině. Z ní jsme si obzor rozšířili na školu, každodenní cestu do školy a její nejbližší okolí. Potom jsme své domovy usadili tam, kde se nachází a každý jsme objevili kousek obce, kterou jsme postupně poskládali jako puzzle celou. Společně jsme se o ní dozvěděli nové informace  - o její velikosti, částech, obyvatelích, krajině a významných firmách, budovách či pamětihodnostech. Snažili jsme se i osvojit si dovednost pracovat s plánem obce a současně si vše prohlédnout při virtuální prohlídce (www.hlubocky.cz).
Prohlédli jsme si množství fotografií a obrázků naší obce, a protože je vždy nejlepší vidět vše na vlastní oči, byli jsme rádi, když nám byla umožněna  i exkurze na obecní úřad. Tam nás mile přivítali paní starostka Mgr. Eva Hasníková a pan místostarosta Pavel Samek. Žáky postupně provedli celým OÚ, měli možnost si prohlédnout zasedací místnost, kancelář paní starostky, rozhlasovnu, pokladnu, obřadní síň, nastínili jim, co se kde vyřizuje a odehrává. Na vlastní oči si mohli i potěžkat krásnou starou kroniku, prohlédnout prapor a znak obce. Žáci vedení obce mile překvapili svými osvojenými vědomostmi a znalostmi, za které si zasloužili sladkou odměnu a všichni i malý dárek na památku.
Svoje zážitky z této návštěvy pak ve škole zpracovali v českém jazyce, kde si vyzkoušeli napsat slohovou práci, a také ve výtvarné výchově, kde si ještě výtvarně zpracovali téma: ,,Co by se mi v obci ještě líbilo…“. Na závěr celého tématu pak ve skupinové práci shrnuli vše, co se dozvěděli a naučili ve společném projektu ,,Naše obec - Hlubočky“.
Práce žáků III.B byly povedené, zajímavé a nápadité. Musím uznat, že překvapili svým zaujetím a chutí se něco dozvědět. Tak snad vše přispělo k tomu, že každý z nich lépe poznal svou obec, ve které žije, a návštěvu z vesmíru či jiné civilizace by zvládl jako průvodce provést  naší obcí nebo vyzdvihnout něco, co ho třeba nejvíce zaujalo.

Mgr. Radomíra Stloukalová

Další fotografie

Žáci III.B na Obecním úřadě v Hlubočkách Žáci III.B na Obecním úřadě v Hlubočkách Žáci III.B na Obecním úřadě v Hlubočkách

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz