XI. školní ples

28.02.2019

XI. školní ples

Po roční přestávce, kdy v únorovém termínu pořádali ples hlubočtí fotbalisté, jsme se opět sešli s rodiči, přáteli školy a prostě všemi na sále kulturního domu v Mariánském Údolí. Sobota 23. února byla vyhrazena XI. školnímu plesu s podtitulem Letem světem.
Do prostor, které procházejí rekonstrukcí, ale přesto byly v rámci možností vyzdobeny, cestovatelskou tematikou, se první návštěvníci začali scházet už krátce po sedmé hodině večerní, ač začátek byl stanoven až na hodinu osmou. Jedním z důvodů jejich brzkého příchodu byla naše pravidelná akce – štěstíčko z ruličky. Hrálo se o cca 140 cen a při ceně 5 Kč za ruličku byl zájem obrovský a ruličky jen mizely před očima. A se zahájením plesu bylo vyprodáno. Jen šťastní majitelé museli na své výhry počkat až skoro do deseti hodin.
Po slavnostním zahájení ředitelkou školy patřilo první vystoupení žákům naší deváté třídy, kteří pod vedením asistentek pedagoga nacvičili taneční vystoupení odpovídající podtitulu – cesta kolem světa. Na sále kulturního domu jsme tak viděli tancovat nejen brazilské tanečnice, ale i Skoty v kiltech, zástupce rovníkové Afriky, poklidné Japonky, řecké tanečníky, kovboje z divokého Západu, tanečnice flamenca či haku v podání novozélandských ragbistů. Závěrečný pár zatančil českou polku a k nim se pak přidali všichni vystupující. Vystoupení mělo velký úspěch a dokázalo, že naši žáci, když chtějí, tak jsou opravdu velice šikovní.
A pak už přišla ke slovu hudební skupina CITRUS, která se postarala o hudební složku celého večera, který tradičně moderoval pan Miroslav Roth.
Další vystoupení pak bylo roztomilé taneční číslo dívek ze skupiny Le Vitare se řemeslnickou tematikou. A po vydání cen ze štěstíček nás čekal cirkus – tedy vystoupení žongléra, který udivoval návštěvníky plesu svými žonglérskými kousky.
S blížící se půlnocí už všichni netrpělivě hleděli pod pódium, kde byly vystaveny ceny, které se losovaly na zakoupené vstupenky. Hodnotných cen bylo 26, losování proběhlo svižně a nás čekalo půlnoční vystoupení. Tentokrát v podání pana Topiče u tyče.
Čas rychle ubíhal, svižné kousky střídaly pomalé a přiblížil se konec.
Doufáme, že se ples všem líbil a každý si tam našel to své pravé.

Mgr. Jarmila Morkesová, ZŘŠ

Další fotografie

XI. školní ples XI. školní ples XI. školní ples XI. školní ples

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz