Vystoupení hudební skupiny MARBO

19.01.2023

Vystoupení hudební skupiny MARBO

V pondělí 16. 1. 2023 se v kulturním domě uskutečnil pro žáky prvního stupně základní školy výchovný koncert skupiny MARBO. Tentokrát s názvem „Písničky a jejich úkoly". Marcela
a Bohdan Vrtalovi, členové skupiny, nás seznámili s úkoly hudby. Ukolébavka má uspávat, svatební pochod určuje rytmus chůze při nástupu k oltáři a jiné jsou určeny k tanci. Hudebníci dokázali rozhýbat a rozezpívat celý sál. Písně známé, ale i písně pro děti nové, zněly v uších a ústech školáků po cestě z kulturního domu i ve škole. Hudební nauka tímto vystoupením získala úplně jiný rozměr a celkem snadno zapadla do paměti dětí.

Mgr. Kateřina Weisgärberová

Po delší odmlce se žáci II. stupně naší školy dne 16. ledna 2023 zúčastnili výchovného koncertu hudební skupiny MARBO. Před několika lety už tato skupina u nás vystupovala a tak jsme byli zvědaví, co nového si pro žáky připravila. Koncert se konal jako tradičně v kulturním domě v Mariánském Údolí. Z nabídky jsme vybrali téma „Hity filmové hudby“. Skupina přijela v obsazení dvou hlavních členů, manželů Marcely a Bohdana Vrtalových. Průvodní slovo měla a celým pořadem nás provázela paní Marcela Vrtalová. V úvodu jsme uslyšeli píseň Dlouhá bílá noc a dále se žáci postupně seznamovali s historií a vývojem filmové hudby. Slova se střídala s nejrůznějšími filmovými melodiemi a písněmi. Žáci byli také postupně zapojováni do programu, ať už to byly různé hádanky, pohybový doprovod nebo samotný zpěv. Nejvíce se žákům líbily písničky Sladké mámení a Což takhle dát si špenát.
Celkově na nás pořad zapůsobil kladně a je tedy možné, že po čase opět skupinu MARBO pozveme s jiným tématem. Jsme rádi také za to, že se žáci mohli určitým způsobem kulturně vzdělávat a těšíme se na další kulturní akce.

 Mgr. Lada Pospíšilová


Další fotografie

Vystoupení hudební skupiny MARBO Vystoupení hudební skupiny MARBO Vystoupení hudební skupiny MARBO

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz