Vánoční kavárna

12.12.2023

Vánoční kavárna

Tradiční akcí naší školy v době adventní je Vánoční kavárna. Letos jsme se rozhodli pro čtvrtek 7. 12. 2023.  Jsme rádi, že naše pozvání přijali nejen rodiče žáků, ale i naši spoluobčané.
Do vánočně vyzdobeného vestibulu školy přišli první návštěvníci už před čtvrtou odpoledne a netrpělivě čekali na zahájení a kulturní program, po němž následovaly dvě nejvíce očekávané akce – nákup vánočních dekorací a posezení v kavárně. Jak je už docela pěknou tradicí, měla škola připravenu spoustu drobných věcí a věciček, které mohou ozdobit vaši domácnost v době vánoční. Většinu dekorací vyrobili žáci školy pod vedením svých vyučujících a asistentek pedagoga na projektovém dnu.
Po slavnostním zahájení ředitelem školy Mgr. Pavlem Pyšným následovalo vánoční pásmo koled a básní, které bylo odměněno zaslouženým potleskem. A pak se začalo s nakupováním – jmelí, drobné papírové a vlněné dekorace, menší svícny, adventní věnce, balíčky s jádry vlašských ořechů z lavic rychle mizely, fronta u pokladny neubývala. Tato skutečnost pro nás znamenala, že výrobky se líbily.
Kromě vlastního nákupu si přítomní mohli namalovat a sestavit svůj vlastní betlém. Po zakoupení celé sady vyřezaných dílů mohli realizovat nátěr přímo na místě. Zájemci byli především mezi našimi mladšími žáky.
Znavení nakupující pak většinou usedli do kavárny, kde v příjemné předvánoční atmosféře pili punč dětský nebo dospělý, případně kávu, k čemuž zakousli sendvič, koláček či jeden ze zákusků, které napekla naše paní kolegyně. A že byly výborné, potvrdili všichni mlsající.
Jsme velice rádi, že návštěvníci projevili dobré srdce a někteří z nich si zakoupili vánoční hvězdu, výtěžek z jejího prodeje půjde na Dětskou kliniku FN Olomouc, a přispěli i na charitu zakoupením drobných výrobků.
Všichni se shodli na dobré atmosféře, motivující výzdobě i lahodném občerstvení a sdělili nám, že už se těší na příští rok.
Poděkování patří rovněž Rodičovskému spolku při ZŠ Hlubočky, který akci finančně zaštítil. Jsme rádi, že výtěžek byl ziskový, protože získané prostředky budou použity na financování dalších aktivit žáků naší školy.
Tak na shledanou v době adventní v roce 2024.

Mgr. Jarmila Morkesová

 

Mgr. Jarmila Morkesová

Další fotografie

Vánoční kavárna Vánoční kavárna Vánoční kavárna

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz