Soutěž v praktických znalostech elektrotechniky

13.12.2019

Soutěž v praktických znalostech elektrotechniky

V rámci projektu IKAP – Rovný přístup ke vzdělávání s ohledem na lepší uplatnitelnost na trhu práce, kde spolupracujeme se Střední školou technickou a obchodní Kosinova 4, Olomouc, se vybraní žáci devátého ročníku účastnili dvou praktických seminářů s tematikou inteligentních elektroinstalací. Vyvrcholením pak byla účast čtyřčlenného družstva naší školy v soutěži s dalšími základními školami, které jsou do projektu zapojeny.
V loňském školním roce se naučili zapojovat obvody, letos se vše spojilo s programováním ve speciálním počítačovém programu. Naučili se teoretické věci, které použijí ve výuce fyziky, a hlavně věci praktické, které na běžné základní škole nejsou proveditelné z důvodu nemožnosti takového vybavení, jaké poskytuje střední odborná škola.
Semináře na pracovišti U Podjezdu v Olomouci probíhaly vždy celé dopoledne a v prosinci pro zástupce jednotlivých škol byla připravena soutěž, kde hoši použili všechny získané dovednosti praktické i teoretické. Naše družstvo ve složení Michal Chochola, Martin a Ondřej Šipkovští a Adam Zatloukal bylo nejen nejrychlejší, ale také nejschopnější, vždyť ostatní družstva porazili dvojnásobným rozdílem jejich dosažených bodů. Soutěž totiž spočívala v tom, že podle zadání soutěžící programovali zabezpečení domu, nastavení světel a topení a dalších detailů, což se pak prověřilo na maketě rodinného domku. Skoro vše nám na rozdíl od soupeřů fungovalo.
Hoši zaslouženě vyhráli, potřetí zvítězili a za to jim patří velká pochvala za opravdu vzornou reprezentaci školy.

Mgr. Jarmila Morkesová

Další fotografie

Soutěž v praktických znalostech elektrotechniky Soutěž v praktických znalostech elektrotechniky

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz