Recitační soutěž na Dukle

25.02.2019

Recitační soutěž na Dukle

I v dnešní době plné počítačových her a internetu se najdou děti, které mají rády knížky a jejich pohádky, příběhy a básničky. Daly dohromady svůj elán, chuť a snahu si něco zkusit a připravily se na školní kolo recitátorské soutěže.
Ta proběhla 6. 2. 2019 a zúčastnilo se jí přes 40 dětí z 1. až 5. třídy naší školy. Každý si sám nebo s pomocí své paní učitelky vybral básničku, se kterou se předvedl před ostatními soutěžícími a odbornou porotou. Ta hodnotila přednes, paměť, ale i celkový dojem. Nebylo to vůbec jednoduché! Někteří působili suverénně, jiní s trochou trémy. Konkurence byla veliká! Celkově si ale všichni odnášeli velikou pochvalu za odvahu, snahu a kus odvedené práce.
Tady jsou ti nejlepší:
1. kategorie (1. a 2. třída) : 1. místo – Hanička Malíková
2. místo – Elenka Bosáková
3. místo – Nikolka Polesová
2. kategorie (3. až 5. třída): 1. místo – Klárka Šumberová
2. místo – Deniska Rellová
3. místo – Anežka Hejdová a Gábinka Klepárníková
Co dodat? Snad jen – jsou to šikulky, příště si to určitě zkusí znovu a my jim budeme držet pěsti na recitační soutěži škol mikroregionu Bystřička, kde budou reprezentovat naši školu.

Mgr. Radomíra Stloukalová

Další fotografie

Recitační soutěž na Dukle

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz