Projektový den zaměřený na první pomoc.

16.11.2023

Projektový den zaměřený na první pomoc.

Projektový den – 15. 11. 2023

Ve středu 15. 11. 2023 proběhl na škole v Mariánském Údolí projektový den zaměřený na první pomoc, péči o zdraví a prevenci rizik a na osobní bezpečí. Cílem bylo osvojit si tuto tématiku v přiměřeném rozsahu a s ohledem na věk žáků.

Naše děti postupně po jednotlivých ročnících proškolila lektorka první pomoci a členka záchranné služby paní Mária Kosmályová. Témata, kterým věnovala pozornost, vždy přizpůsobila dané věkové skupině. Mladším žákům připomněla čísla linek tísňového volání a demonstrovala situace, kdy je vhodné je použít. Vyšší ročníky zapojila kromě teoretických znalostí první pomoci také do praktických dovedností. Kromě obvazování ran si mnozí mohli vyzkoušet oživování na figuríně.

Součástí projektového dne byla i návštěva jednotky Sboru dobrovolných hasičů Hlubočky. Děti si mohly prohlédnout vybavení hasičského auta zvenčí i zevnitř, nasadit si hasičskou přilbu, či si obléknout hasičskou výstroj.

Z dnešního dne si žáci odnesli plno nových teoretických, ale i praktických znalostí a dovedností.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                          Mgr. Irena Hrubanová

Další fotografie

Projektový den zaměřený na první pomoc. Projektový den zaměřený na první pomoc. Projektový den zaměřený na první pomoc. Projektový den zaměřený na první pomoc. Projektový den zaměřený na první pomoc.

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz