Preventivní program pro žáky šestého a sedmého ročníku

12.09.2022

Preventivní program pro žáky šestého a sedmého ročníku

„Všechno to byla jen legrace, no ne?"
Margot a její spolužáci žijí na planetě V, kde téměř stále prší a Slunce vychází jen jednou za sedm let. Margot ale na rozdíl od ostatních dětí ještě nedávno žila na Zemi a nemůže si na nový domov zvyknout. Teskní, chová se jinak než ostatní spolužáci a někteří ji proto dost nemají rádi. Stane se obětí nevhodného chování ze strany spolužáků?
Celé léto v jednom dni je název preventivního programu, inspirovaném stejnojmennou povídkou Raye Bradburyho, jehož se 7. a 8. září 2022 aktivně zúčastnili žáci šestého a sedmého ročníku. V první části programu se žáci přesunuli do vesmíru, na neznámou planetu a sledovali chování Williama a Margot. Jejich problémy se snažili pojmenovat a řešit je jak individuálně, tak společně ve skupinách. Druhá část programu žáky dovedla k uvědomění si své konkrétní situace ve třídě, k zamyšlení se nad vzájemnými vztahy, pomohla rozvinout empatii, naučit se vzájemně respektovat, zábavnou a zážitkovou formou hledat cestu k porozumění.

Mgr. Martina Černíková, výchovná poradkyně

Další fotografie

Preventivní program pro žáky šestého a sedmého ročníku

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz