Odznak všestrannosti olympijských vítězů - OVOV

06.05.2019

Odznak všestrannosti olympijských vítězů - OVOV

S probouzející se přírodou a se začínajícími teplými dny začínají pro naše malé i velké sportovce různé soutěže a přebory. Do školy dorazilo pozvání na 8. ročník okresního kola OVOV dne 3. května 2019, které se pořádalo nejen v Olomouci, ale po celé České republice. Pořadatelem byl Český olympijský výbor, který v olomouckém okresním kole zastupovala olympijská medailistka Šárka Kašpárková. A jelikož stále více podporujeme žáky v pohybu, sportování a zdravém životním stylu, tak jsme se také přihlásili.
S obavami jsme vzhlíželi k obloze, jestli se rozprší nebo k nám bude počasí milostivé. Dorazili jsme na atletický stadion AK Olomouc, zapsali jsme všech 13 sportovců z 6. – 8. třídy a čekali na slavnostní zahájení. A bylo se nač těšit. Po úvodním přivítání nám byli představeni sportovci, kteří reprezentovali naši republiky v různých sportech a podíleli se na organizaci tohoto dne a ještě bylo možné získat jejich autogram nebo společné foto. Letos přijali pozvání: účastnice olympijských her gymnastka Jana Komrsková, tenistka Adriana Rikl-Gerši, beachvolejbalistka Eva Ryšavá (Celbová) se svou olympijskou partnerkou Soňou Novákovou (Dosoudilovou) a další reprezentanti ČR – za házenou Lucie Fabíková, za fotbal David Rozehnal a za volejbal Petr Zapletal.
Po společné rozcvičce pod vedením Jany Komrskové jsme se pustili směle do soutěžení. Měřili jsme síly v skákání přes švihadlo, trojskoku snožmo, klicích po dobu 2 minut, hodu 2 kg medicinbalem. Na závěr byl podle volby buď běh na 1000 m nebo dribling s basketbalovým míčem kolem dvou met po dobu 2 minut.
Věřte, že se naši svěřenci snažili, dali do toho svůj um, svoje srdíčko a soutěživého ducha. A výsledek? Ten přece není tak důležitý. Důležité je, že jsme tam byli, že jsme zjistili, co v našich dětech je a že jsme reprezentovali nejen školu, ale i naši obec.

Mgr. Libuše Balášová

Další fotografie

Odznak všestrannosti olympijských vítězů - OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů - OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů - OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů - OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů - OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů - OVOV

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz