Mobilní dopravní hřiště

18.05.2022

Mobilní dopravní hřiště

V pátek 13. května na naši školu v rámci projektu dopravní výchovy přijelo mobilní dopravní hřiště. Na žádném dopravním hřišti nesmí chybět dopravní značky, semafory přechod pro chodce a samozřejmě dopravní prostředky – elektrická autíčka a koloběžky. Na tyto prostředky se děti těšily nejvíce.
Počasí nám přálo, a tak se program konal na hřišti školy. Nejdříve se dostavili žáci II. A, po nich si autíčka také vyzkoušely děti z předškolního oddělení mateřské školy, dále patřilo hřiště našim prvňáčkům a na závěr se přišli rozloučit s dopravním hřištěm také žáci třetí třídy.
Díky tomuto programu se některé děti naučily správně chodit přes přechod, jiné si zopakovaly dopravní značky a zahrály si na příslušníky dopravní policie.
Tak jako již tradičně organizace výuky byla skvělá a děti se vystřídaly ve více funkcích. Po programu si ve svých třídách vyplnily pracovní listy s dopravní tématikou a vyrobily si dopravní značky.
Projektový den se nám vydařil a příští rok opět s dopravním hřištěm na shledanou.

Mgr. Martina Vodičková

Další fotografie

Mobilní dopravní hřiště

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz