Mikuláš 2019

05.12.2019

Mikuláš 2019

Letošní Mikuláš se na svou pouť mezi základními školami v Hlubočkách vydal ve čtvrtek 5. 12. Jako obvykle ho na jeho cestě doprovázeli dva čerti a dva andělé. No abychom to uvedli na správnou míru – jeden čert a dvě andělky.
Ve škole na Dukle byla už od osmi hodin znát lehká nervozita zvláště u žáků, kteří si byli vědomi, že se nějakých prohřešků dopustili. Mikulášova družina prošla postupně všechny třídy, někteří se Mikulášovi přiznali, že zlobili a vykoupili se básničkou, všechny děti pak slíbily, že budou hodné, budou dodržovat všechna pravidla, a za to dostaly mikulášský kornout.
Auto obecního úřadu nás poté převáželo do základní školy v Mariánském Údolí a cestou jsme udělali jednu neobvyklou zastávku. Mikuláš se se svými pomocníky zastavil přímo na obecním úřadě. Čerti nikoho neodnesli, všichni slíbili, že budou nadále vzorně pracovat pro blaho obce.
Ve škole v Mariánském Údolí nás čekaly zastávky ve čtyřech třídách – ti nejstarší – páťáci – byli právě ve školce. Také tady se recitovalo a zpívalo, hříšníci se káli a slíbili, že se napraví.
Všechny děti Mikulášovi slíbily, že budou hodné, aby při příští návštěvě neměl čert vůbec žádnou práci. A my jen doufáme, že jim ty sliby co nejdéle vydrží.

Mgr. Jarmila Morkesová

Další fotografie

Mikuláš 2019 Mikuláš 2019 Mikuláš 2019 Mikuláš 2019 Mikuláš 2019

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz