Lyžařský výcvikový kurz

11.02.2020

Lyžařský výcvikový kurz

Každý rok ve druhé polovině ledna pořádáme pro naše žáky 7. ročníku lyžařský výcvikový kurz. Sněhové podmínky letos byly dost špatné, ale zájem žáků přesto velký. Tentokrát jsme změnili lokalitu a vydali se sice do Jeseníků, ale do střediska Ramzová na hotel Andromeda. Další změnou byla doprava. Přepravovali jsme se vlakem a byla to příjemná změna. Z oken jsme toužebně vyhlíželi zasněžené stráně a měli strach, zda bude na čem lyžovat. Ale obavy byly zbytečné a sněhu dostatek.
Na lyžák jsme nejeli jen kvůli lyžování, ale abychom poznali jiné prostředí a žáci se stmelili v ještě lepší kolektiv, než byli. Každý den jsme vstávali do zataženého dne, ale každý den se stejně sluníčko ukázalo a na lyžování jsme měli ty nejlepší podmínky. Ačkoliv bylo na začátku kurzu většina nelyžařů, tak na konci jsme měli samé dobré a výborné lyžaře.
V rámci odpočinku od lyží jsme se zajeli podívat na Lesní bar do Lázně Lipová – Bílý Potok, kde nám po dvoukilometrovém výšlapu do kopce byl odměnou výborný čaj, úžasné trubičky a chutné špekáčky. Při cestě dolů většina svištěla na donesených lopatách a o krásný zážitek bylo postaráno.
Přes den se lyžovalo a večer se zase soutěžilo. Pro účastníky bylo nachystáno plno her, kde předváděli svůj um, důvtip, postřeh a znalost svých spolužáků. Došlo i na oslavu narozenin jednoho z nich, kterou celou uspořádali právě všichni spolužáci.
Myslím, že se letošní kurz vydařil ve všech směrech na výbornou a proto určitě velké poděkování patří všem instruktorům, kteří se o žáky po celý týden starali. Všichni odjížděli domů bohatší o nové zážitky, dovednosti, kamarády a s přesvědčením, že s partou báječných lidí se dá zažít mnoho hezkého.

Mgr. Libuše Balášová

Další fotografie

Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz Lyžařský výcvikový kurz

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz