Kytička pro maminku

06.05.2019

Kytička pro maminku

Blížící se Den matek snad už zaregistrovaly i děti školou povinné. Šanci k tomu měla i část naší deváté třídy, která se zúčastnila sázení květin pro maminky dětí ze školy v Mariánském Údolí. Při této trochu neobvyklé akci spolupracují žáci obou škol, starší žáci pomáhají a radí mladším dětem, jak se tohoto pro ně ve škole ne úplně běžného úkolu zhostit. Přestože počasí venkovním aktivitám moc nepřálo, zpočátku pršelo a foukal studený vítr, sázení proběhlo v zahradním altánu školy v Mariánském Údolí. Vše se odehrávalo v klidné a přátelské atmosféře, starší žáci se setkali s mladšími sourozenci a mnoho žáků z prvního stupně se nadšeně hlásilo ke starším kamarádům. „Velcí kamarádi" se o své mladší svěřence vzorně starali, trpělivě vysvětlovali a ochotně pomáhali, mladší děti byly na oplátku hodné a pozorné.
Několik žáků deváté třídy využilo tuto akci i jako příležitost znovu se podívat na svou „starou" školu, kde strávili prvních pět let své školní docházky. Vzpomínali, ve kterých místnostech měli jednotlivé třídy, kde se kdo s kým popral a kde kdo koho políbil. Byli také pozdravit ještě před začátkem sázení vyučující. Paní učitelky je rády viděly, některé poznaly hned s tím, že jsou pořád stejní, u jiných dlouho váhaly, hlavně chlapci totiž výrazně vyrostli a změnili se.
Děti z prvního stupně se teď budou o své květiny na oknech ve třídách starat a 12. května určitě všechny maminky potěší.

Eva Pantlíková Malíková

Další fotografie

Kytička pro maminku

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz