Dopravní hřiště Semafor

23.10.2021

Dopravní hřiště Semafor

Předposlední říjnový týden byl pro naši třídu opravdu skvělý. Celé pondělí a středu jsme školní lavice vyměnili za dopravní hřiště a počasí nám přálo.
Od školy jsme jeli s paní učitelkou vlakem do Olomouce a tam jsme pokračovali tramvají. Na dopravním hřišti vedle olomouckého bazénu nás přivítal hodný pan učitel. Ten nás zavedl do učebny s lavicemi, kde nám vysvětloval význam nejdůležitějších dopravních značek. Poučil nás také o pravidlech předností v silničním provozu. To jsme si hned procvičili na pracovních listech.
Pak jsme se vydali na venkovní dopravní hřiště. Nejdříve jsme si důkladně prošli hřiště pěšky a chovali se, jako bychom jeli na kole. Když nám bylo vše jasné, nasadili jsme si helmy a vybrali jsme si dopravní prostředky. Celý zbytek dopoledne jsme projížděli klikaté uličky na půjčených koloběžkách a kolech. Náš spolužák Tomík měl jako jediný možnost projet trasu v dětském autíčku.
Ve středu jsme si na začátku zopakovali všechno z předchozí hodiny dopravní výchovy a naše znalosti jsme si prověřili malým testíkem. Všichni byli úspěšní, a tak jsme se přesunuli opět ven. Na venkovním hřišti jsme se dozvěděli, jak se chovat na křižovatce řízené panem policistou. Není to vůbec složité. Pak nám začala opravdová zkouška. Museli jsme projíždět po dopravním hřišti, které bylo chvíli řízené semafory, chvíli panem policistou. Anebo byly semafory vypnuty a my jsme se řídili jen pomocí dopravních značek a pravidel.
Nakonec jsme všichni úspěšně zvládli jízdu zručnosti pod dohledem pana policisty a za odměnu jsme dostali PRŮKAZ CYKLISTY!

Beáta Kuběnková, V. A

Další fotografie

Dopravní hřiště Semafor Dopravní hřiště Semafor

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz