Besedy pro školy v Knihovně města Olomouce

24.05.2023

Besedy pro školy v Knihovně města Olomouce

Během tohoto měsíce jsme využili bohatou nabídku bezplatných besed pro školy v Knihovně města Olomouce. Postupně se těchto programů zúčastnily třídy VII. A, VII. B a VIII. B. Jak si tyto dny žáci užili a co si z besed odnesli?

Dne 10. května jsme byli na výletě v Knihovně města Olomouce. Měli jsme vybraná dvě témata. První bylo o drogách v literatuře. Dozvěděli jsme se o knihách, ve kterých se toto téma vyskytuje, jako jsou My děti ze stanice Zoo, Memento a další. Součástí přednášky byly i ukázky z některých knih a také části z filmů, které byly podle těchto knih natočeny. Druhým tématem bylo fake news (falešné zprávy). V této přednášce jsme se dozvěděli, jak tyto falešné zprávy mohou vypadat a kde se s nimi můžeme setkat. Nakonec nás ještě provedli knihovnou.

za 7. ročník Anežka Hejdová

Dne 18. května jsme se s naší třídou zúčastnily výletu do Knihovny města Olomouce, kde si naše třída vybrala dva programy: Deník Anny Frankové a Bezpečí na internetu. Přednáška o deníku Anny se nám osobně líbila více. Dozvěděly jsem se v ní hodně nových informací, a dokonce i přemýšlíme o tom, že si knihu přečteme. Při druhé přednášce jsme byly překvapeny, kolik věcí nevíme. Přednáška byla také navíc velmi zábavná a zajímavá. Po poslední přednášce nás paní knihovnice provedla po knihovně. Do knihovny se určitě pro nějakou knihu vrátím.

za VIII. B Nela Frýdková a Karin Vidlářová

Nezbývá než poděkovat zaměstnancům knihovny za velmi poučné a zajímavé přednášky a také za jejich ochotu provést nás prostory knihovny.

Mgr. Barbora Frimmelová

Další fotografie

Besedy pro školy v Knihovně města Olomouce Besedy pro školy v Knihovně města Olomouce

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz