Beseda s Policií ČR

22.10.2021

Beseda s Policií ČR

Ve středu 20.10.2021 proběhla v třídě IV.A beseda s příslušnícemi Policie ČR. Beseda začala připomenutím si čísel tísňového volání, následovala prezentace týkající se výcviku psů, dopravních značek a pravidel chodců či cyklistů. Žáci byli upozorněni, jaké nástrahy na ně číhají na sociálních sítích, v hrách nebo mobilních aplikacích. Vyslechli si na příkladech z praxe, jaké důsledky může mít původně zamýšlená nevinná hra. V tématu osobního bezpečí byly děti seznámeny se správnými zásadami bezpečného chování na silnici, při setkání s cizími lidmi, před odchodem z domu do školy apod.
Děti napjatě poslouchaly zajímavé příběhy a mnohé si kladly otázky, jak konkrétnímu nebezpečí čelit nebo raději předcházet. Závěrem byli žáci ještě seznámeni s tím, jak se správně chovat ve škole o přestávce, aby nedocházelo ke zbytečným úrazům. Na své dotazy, které se týkaly šikany, kyberšikany, vždy získali profesionální odpovědi.
Beseda byla velice přínosná a jen doufejme, že se děti s žádnou nebezpečnou situací nesetkají a že dobře míněné rady nebudou muset využít. Za pěkné chování a výbornou spolupráci dostaly milé dárečky.

Mgr. Irena Hrubanová


« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz