Atletické soutěže

09.05.2022

Atletické soutěže

První květnový týden se nesl na ZŠ v Hlubočkách ve sportovním duchu. Po dvouleté přestávce se na základní školy vrátila soutěž o Odznak všestrannosti a naše škola byla u toho! V pondělí 2. 5. 2022 se na atletickém stadionu v Olomouci konalo okresní kolo této soutěže. Závodilo se v týmech, ale i jednotlivcích. Všichni žáci postupně absolvovali 5 disciplín – skoky přes švihadlo za 2 minuty, kliky za 2 minuty, trojskok z místa, hod medicinbalem a závěrem běh na 1000 m.
Náš tým se nakonec umístil na 12 místě. Mezi jednotlivci se umístil na 1. místě Tobias Petrů, který si tak zajistil postup do krajského kola.
Tato soutěž je specifická přítomností slavných osobností ze sportovního světa, které jsou přítomny po celou dobu soutěže. V našem případě to byla patronka a pořadatelka okresního kola v Olomouci několikanásobná mistryně ČR a mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková, dále pak sportovní gymnastka Jana Komrsková (OH Sydney, Atény), bývalý reprezentační nahrávač a trenér volejbalu Petr Zapletal, bývalá česká reprezentantka v plážovém volejbalu Eva Celbová (OH Sydney, Atény), bývalý český fotbalový obránce a reprezentant David Rozehnal (od léta 2015 do roku 2018 hráč belgického klubu KV Oostende), profesionální tenistka Adriana Gerši (OH Sydney) a další.
Naši reprezentanti:
IV.A – Tobias Petrů
V.B – Nikola Polesová
VI.A – Petr Bugner
VI.B – Vojtěch Švebiš, Vít Šumbera, Beata Mahrová, Denisa Rellová
VII.B – Veronika Herchelová

V pátek 6. 5. jsme se se žáky I. stupně vydali do Olomouce podruhé. Na stadionu Sokola se konal Atletický trojboj pro 1. stupeň základních škol (běh na 50 m, skok daleký, hod kriketovým míčkem a smíšená štafeta). Ve velké konkurenci 18 škol celého okresu získala naše škola hezké 6. místo.
Naši reprezentati:
IV.A – Tobias Petrů, Jan Tureček
V.B – Nikola Polesová, Vanessa Ďásková
Gratulujeme!

Mgr. Šárka Petrů

Další fotografie

Atletické soutěže Atletické soutěže Atletické soutěže Atletické soutěže

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz