Adaptační kurz pro žáky šestého ročníku

12.09.2022

Adaptační kurz pro žáky šestého ročníku

V loňském školním roce připravili naši pedagogové pro žáky šestého ročníku adaptační kurz, který měl za úkol spojit dva, do té doby málo známé kolektivy. Protože se tato dvoudenní akce osvědčila, opakovala se i letos.
Noví žáci šestého ročníku se první den školy sešli a spolu se staršími spolužáky se odebrali do svých tříd. Jenže na rozdíl od žáků sedmého až devátého ročníku, kteří odešli po třiceti minutách domů, šesťáci zůstali ve škole a začal jim adaptační kurz. Ten byl rozdělen do dvou dnů.
První den, naplněný hrami k seznámení a krátkou vycházkou, končil opékáním špekáčků na školní zahradě a odchodem domů v 19 hodin. Druhý den se všichni opět sešli před školou a ve hrách a zábavě pokračovali celé dopoledne. Po obědě pak odešli domů.
Dle našeho názoru se adaptační kurz povedl a děti vypadaly spokojeně. Doufáme, že si všechny aktivity užily a budou na ně vzpomínat po zbytek roku.

Mgr. Jan Řezníček


« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz