Zapojení do projektu IKAP

06.11.2018

Zapojení do projektu IKAP

Naše škola se zapojila do projektu Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Olomouckém kraji ve spolupráci se Střední školou technickou a obchodní Olomouc, Kosinova 4. Pro toto pololetí jsou pro naše žáky připraveny tři akce, z nichž dvě už proběhly.
V pátek 19. října přijeli vyučující ze střední školy k nám do Hluboček a v rámci dvou vyučovacích hodin seznámili naše deváťáky se základy programování pomocí kapesního počítače Micro:bit. V podstatě novinka z roku 2016 vyrobená v Anglii se mnohým zalíbila, protože pomocí jednoduchého programu na počítači dokázali rozsvěcovat na monitoru zobrazenou soustavu ledek.
Následovala možnost vše si vyzkoušet prakticky přímo na kapesním počítači, a tak jsme se v pátek 2. listopadu vypravili do Olomouce. Tentokrát si žáci vyzkoušeli převést ty jednoduché příkazy z počítače stolního přímo do počítače kapesního. Ti nejšikovnější si pak pustili i do náročnějších úkolů, jejichž vrcholem bylo spuštění kolečka v určitém režimu pomocí motorku, který naprogramovali.
Třetí setkání s Micro:bitem by mělo proběhnout v prosinci, a to jako soutěž mezi základními školami zapojenými do projektu. Naším úkolem je tedy sestavit školní tým tak, abychom dopadli co nejlépe, potažmo vyhráli. Šikovné žáky na to máme, takže v prosinci uvidíme.

Mgr. Jarmila Morkesová

Další fotografie

Zapojení do projektu IKAP Zapojení do projektu IKAP Zapojení do projektu IKAP

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz