Workshop na SŠTO Olomouc, Kosinova

01.02.2024

Workshop na SŠTO Olomouc, Kosinova

Volba povolání a s tím související výběr střední školy je pro žáky devátých tříd nelehkým krokem, který zásadním způsobem ovlivní jejich život. Ve výjimečných případech jsou žáci rozhodnuti, jaké povolání a střední školu si zvolí. Těchto případů je však velmi málo. V daleko větší míře je toto pro žáky, rodiče i školu zpravidla tvrdým oříškem. Naše škola se snaží žákům a rodičům toto rozhodování ulehčit. Školu navštěvují náboráři ze středních škol a výrobních podniků olomouckého regionu, žáci se účastní exkurzí a workshopů na středních školách, s cílem jim co nejvíce přiblížit danou střední školu a povolání, kterému se chtějí v budoucnu věnovat.
V pátek 26. 1. 2024 se žáci devátého ročníku zúčastnili workshopu na SŠ technické a obchodní, Olomouc, Kosinova. V rámci dopoledne si vyzkoušeli práci s inteligentní elektroinstalací firmy LOXONE, seznámili se s praktickými možnosti využití inteligentní instalace v domácnostech (vytápění, zabezpečovací systém). V druhé části workshopu poznali princip fungování a možnosti využití solárních systémů. Pomocí stavebnic si vyzkoušeli montáž, měření a provoz jednoduchého solárního zařízení.

Mgr. Martina Černíková, výchovná poradkyně

 

Další fotografie

Workshop na SŠTO Olomouc, Kosinova

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz