Preventivní program - Dobrodružství dospívání

09.11.2023

Preventivní program - Dobrodružství dospívání

V pondělí 6.listopadu 2023 se v 6.třídách konal preventivní program s názvem Dobrodružství dospívání. Posláním programu bylo inspirovat žáky k pozitivnímu pohledu na sebe sama, na život, na lidskou důstojnost, lásku, manželství.
Žáci v tomto věku procházejí náročným obdobím dospívání, kdy se mění jejich tělo a formuje osobnost. Je to období, v němž mají zvýšenou potřebu rozumět těmto změnám. Jejich vnímání druhého pohlaví a lidské sexuality bývá deformováno médii. Program přispěl k prevenci sexuálního rizikového chování žáků ve věku puberty. Lektorka žáky interaktivní formou seznamovala s rozdíly ve stavbě těla muže a ženy, se základy lidské reprodukce, s etapami lidského vývoje od početí k porodu. Dále se zabývala procesem dospívání, fyzickými změnami v dospívání, komunikací a vztahovými dovednostmi. Žáci zde měli prostor pro bezpečné a otevřené kladení otázek.

Mgr. Marie Bergerová, školní psycholožka

Další fotografie

Preventivní program - Dobrodružství dospívání

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz