Návštěva střední školy v Bruntále

26.11.2018

Návštěva střední školy v Bruntále

Opět se blíží čas, kdy se žáci 9. ročníku budou muset rozhodnout, kam podají přihlášky na střední školy. Naše škola se snaží v rámci kariérového poradenství žákům jejich rozhodování co nejvíce usnadnit. Školu navštěvují náboráři ze středních škol, firem, účastníme se akcí pořádaných krajem a úřadem práce (Burza práce, Scholaris – burza škola, návštěva informačního a poradenského centra při úřadu práce Olomouc, dny otevřených dveří).
Díky nabídce firmy Honeywell se výběr žáků 7., 8. a 9. ročníku spolu s rodiči 14. listopadu 2018 mohl zúčastnit dne otevřených dveří na Střední průmyslové škole a obchodní akademii, Bruntál. Školou nás prováděli osoby nejpovolanější. Ujali se nás pan ředitel Ing. Jan Meca a pan zástupce Ing. Václav Míka. Díky nim máme vyčerpávající informace o studijních oborech, chodu školy, uplatnitelnosti na trhu. Prošli jsme školu, dílny a domov mládeže doslova od sklepa až na půdu. Za to jim patří velké díky. V uplynulých letech škola prošla významnou modernizací. Žáci mají možnost využívat nově vybavené učebny, laboratoře, pracovat s moderním vybavením, které se dnes běžně využívá ve firmách. Každého z nás zaujalo něco jiného. Někoho dílny, ve kterých probíhá praktická výuka oboru Dopravní prostředky, jiné laboratoře s 3D tiskárnou nebo laboratoř sloužící oboru Obchodní akademie a Informační technologie – reklamní obor. Za zmínku stojí i místnost virtuální reality.
Ze školy jsme odjížděli v podvečer spokojeni, před cestou posilněni ve školním bufetu, plni dojmů a nadšení. Děkujeme firmě Honeywell a paní Jitce Šebíkové za tuto možnost. Závěrem nesmíme zapomenout poděkovat panu Sýkorovi, řidiči autobusu, který nás bezpečně dovezl zpět.

Mgr. Martina Černíková, VP


« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz