Logická olympiáda

06.11.2018

Logická olympiáda

Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, jejichž řešení vyžaduje samostatný a kreativní přístup. Nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování. Při řešení úloh je dovoleno používat jen psací potřeby, kalkulačku, poznámkový papír a své logické myšlení. Vše ostatní je zakázáno. Každý účastník smí základní kolo absolvovat pouze jednou a při řešení úloh nesmí využívat cizí pomoci. Žáci naší školy se této soutěže pravidelně účastní a zkouší, jak jsme na tom s logickým myšlením. V letošním školním roce se na 21. – 23. místě v okresním kole umístil žák osmé třídy Ondřej Šipkovský, který tak postoupil do krajského kola, které se konalo 2. listopadu 2018 v Prostějově.
V celkovém výsledku krajského kola se Ondřej nakonec umístil 19., což je skvělý výsledek, víme-li, že na místech před ním byli především žáci víceletých gymnázií a pouze dva zástupci běžných základních škol.


Mgr. Martina Černíková

Další fotografie

Logická olympiáda

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz