Evropský den jazyků

03.10.2018

Evropský den jazyků

První projektový den v tomto školním roce jsme 27. 9. 2018 věnovali Evropskému dni jazyků. Žáci ve škole ve Vsi byli rozděleni do skupin a během dopoledne měli pro ně učitelé v devíti třídách připravené různé aktivity.
Některé aktivity souvisely s cizími jazyky, které se u nás ve škole učí – angličtinou, němčinou a ruštinou – žáci si připravili scénky v cizím jazyce, luštili křížovky a rébusy, pracovali s cizojazyčnými texty a písničkami, formou prezentací si zopakovali, co ví o hlavních městech těchto zemí. Jiné aktivity v češtině ukázaly, jaké mají žáci znalosti o Evropě, a to nejen ze zeměpisu. Na počítačích si žáci zkoušeli testy v angličtině, také se naučili písničku ve francouzštině a seznámili se s rozdíly mezi češtinou a slovenštinou.
Cílem dne bylo připomenout žákům různorodost jazyků i jednotlivých zemí Evropy, rozšířit jejich znalosti, porovnat je se spolužáky a také, jak je důležité se cizí jazyky učit. Snad se záměr vydařil a příští rok si tento den jinou formou opět připomeneme.

Mgr. Iveta Kubová

Další fotografie

Evropský den jazyků

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz