Burza fiktivních firem

01.02.2024

Burza fiktivních firem

Poslední lednový týden se prostory Výstaviště Flora Olomouc zaplnily začínajícími byznysmeny, kteří se sem sjeli pochlubit svými podnikatelskými nápady. A že jich nebylo málo. Na letošním ročníku veletrhu fiktivních firem, který proběhl 24. a 25. ledna 2024 na Výstavišti Flora Olomouc, byly k vidění cukrárny, pekárny, realitní kanceláře nebo cestovní agentury. Co si vlastně představit pod pojmem fiktivní firma? Jedná se o projekt Střední školy logistiky a chemie v Olomouci, který má připravit studenty pro budoucí práci v oboru podnikání. Žáci se učí, jak firmu založit, jak se o ni starat, vytváří si plán fungování podniku a propagační materiály. Své znalosti a dovednosti prezentují na veletrhu, kde se snaží svoji firmu prodat fiktivním zákazníkům a přesvědčit odborníky z praxe o tom, že zrovna jejich firma má šanci uspět na reálném trhu.
Mezinárodní veletrh fiktivních firem jsme s žáky devátého ročníku navštívili v rámci volby budoucího povolání. Naši žáci tak měli možnost vidět, jak může probíhat příprava na budoucí povolání v praxi, jaké dovednosti a znalosti si lze osvojit a získat během studia. Vjemů a zážitků bylo opravdu hodně a máme o čem přemýšlet. Nejednalo se jen o „pouhý výlet = ulití se ze školy“, ale o užitečnou akci, která pomůže některým žákům v rozhodování při volbě střední školy.

Mgr. Martina Černíková, výchovná poradkyně


« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz