Adventní kavárna

03.12.2018

Adventní kavárna

Rok se s rokem sešel a my jsme znovu pozvali všechny naše příznivce do naší kavárny. Protože jsme zvolili 29. listopad, byla to kavárna adventní.
První návštěvníci vstoupili do vánočně vyzdobeného vestibulu školy úderem čtvrté hodiny a netrpělivě čekali na zahájení a kulturní program, po němž se těšili na posezení v kavárně a nákup vánočních dekorací. Jak je už docela pěknou tradicí, měla škola připravenu spoustu drobných věcí a věciček, které mohou ozdobit váš byt v době vánoční. Většinu dekorací, včetně adventních věnců vyrobili vyučující, asistentky pedagoga a hlavně žáci na projektovém dnu.
Po krátkém projevu paní ředitelky předvedli žáci 5. – 9. ročníku krátké pásmo vánoční hudby a poezie, a pak začalo nakupování, respektive posezení v kavárně. Připraveny byly perníčky, vánoční cukroví, věnce, vánoční stromky z jehličí, spousta různých typů andělů, balíčky s jádry vlašských ořechů a jiné drobnosti, které z lavic rychle mizely, a fronta u pokladny neubývala. Tato skutečnost pro nás znamenala, že výrobky se líbily.
Znavení nakupující pak povětšině usedli do kavárny, kde v příjemné předvánoční atmosféře pili sváteční či vánoční, případně dětský punč, ke kterému zakousli sendvič či sladký medovník, jež patří k našim školním vyhlášeným pochoutkám. Ač v kavárně, kávu si dal jen málokdo, ale to vůbec nevadilo, protože byl splněn náš nejdůležitější cíl – setkání se známými, popovídání si s nimi. Sešli se zde s námi rodiče našich žáků, bývalí pracovníci školy, bývalí žáci se přišli pochlubit svými výsledky, nezapomnělo na nás ani nové vedení naší obce, přišli i spoluobčané - tedy přátelé školy, se kterými se takto velmi rádi vídáme.
Všichni se shodli na dobré organizaci, motivující výzdobě i lahodném občerstvení a sdělili nám, že už se těší na příští rok.
Tak na shledanou v době adventní v roce 2019.

Mgr. Jarmila Morkesová, ZŠ Hlubočky

Další fotografie

Adventní kavárna Adventní kavárna

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz