Z pohádky do pohádky

08.04.2019

Z pohádky do pohádky

Za devatero horami a devatero řekami bylo jedno království......Každý z nás, ať už děti nebo dospělí, máme rádi pohádky. I my jsme se chtěli na malou chvíli ocitnout v tomto kouzelném světě, a proto byla středa 27. 3. 2019 v naší školní družině ve znamení pohádek. Uspořádali jsme pro děti výtvarnou soutěž s názvem Z pohádky do pohádky, která byla zaměřena pouze na českou dětskou literaturu s pohádkovou tematikou.
Před samotnou tvorbou si děti připomněly naše nejznámější večerníčky a pohádky, např. O Budulínkovi, Mach a Šebestová, Bob a Bobek, Rumcajs, Perníková chaloupka, Červená Karkulka, O pejskovi a kočičce, a také jsme si něco řekli o kladných a záporných vlastnostech pohádkových postav. Výtvarníci si mohli volně zvolit techniku i formát papíru a také se rozhodli, zda budou pracovat samostatně nebo ve dvojicích. Při malování poslouchali písničky z pohádek a některé si i zazpívali. Opravdu, pohádková atmosféra. Jelikož se děti velice snažily a na své tvorbě si daly záležet, vyhodnocení a výstavka prací se konala až v pátek 29. 3. 2019.
Fantazie dětí je nekonečná a bylo velmi těžké vyhodnotit nejlepší z nejlepších. Porota se tedy rozhodla, že zvítězí všichni zúčastnění, protože se všem výtvarná díla opravdu povedla. Na soutěžící čekala sladká odměna a obrovská pochvala. Věříme, že se dětem tato výtvarná soutěž líbila. A jak už to v pohádkách bývá - zazvonil zvonec a našemu pohádkovému dni je konec.

Alena Sovová


« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz