Spaní ve škole - Noc s Andersenem

12.03.2019

Spaní ve škole - Noc s Andersenem

Noc s Andersenem patří mezi akce, které podporují dětské čtenářství. Datum konání Noci s Andersenem, při níž děti nocují ve škole, letos padlo na 7. 3. 2019 u příležitosti blížícího se výročí narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena.
Letošním motivem pohádkové noci byl sám H. Ch. Andersen – autor známý i neznámý. Děti se vypořádaly se zvláštním zpracováním pohádek – STATEČNÝ CÍNOVÝ VOJÁČEK, OŠKLIVÉ KÁČÁTKO, SNĚHOVÁ KRÁLOVNA A MALENKA. Děti vesele tvořily, cvičily, tvořily a barvily. Díky pilné práci si děti vysloužily večeři a následoval filmový večer - bez rodičů!! Vytáhlo se plno nezdravých dobrot a mlsalo se a mlsalo. Po promítání už nadešel čas odebrat se do říše snů a o všech těch nových pohádkách si nechat zdát. Díky nim i ta noc uběhla neskutečně rychle.
Obrovské poděkování patří všem maminkám, babičkám, tetičkám, které dětem zpříjemnily ranní vstávání naprosto vynikajícími buchtičkami, koláči, záviny, muffinky.

„Celý svět je plný zázraků, na které jsme si však tak zvykli, že je nazýváme všedními věcmi."
H. Ch. Andersen

Mgr. Kateřina Zapletalová

Další fotografie

Spaní ve škole - Noc s Andersenem Spaní ve škole - Noc s Andersenem

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz