Soutěž pro žáky II. stupně

11.06.2019

Soutěž pro žáky II. stupně

V rámci projektu IKAP – Rovný přístup ke vzdělávání s ohledem na lepší uplatnitelnost na trhu práce, kde spolupracujeme se Střední školou technickou a obchodní Kosinova 4, Olomouc, se vybraní žáci osmého ročníku účastnili čtyř praktických seminářů s tematikou elektrických rozvodů. Vyvrcholením pak byla účast čtyřčlenného družstva naší školy v soutěži s dalšími základními školami, které jsou do projektu zapojeny.
Postupně se chlapci seznámili se základy zapojování jednoduchých obvodů, jejich zakreslováním, měřením hodnot a jejich zpracováním. Naučili se teoretické věci, které použijí příští rok ve výuce fyziky, a hlavně věci praktické, které na běžné základní škole nejsou proveditelné z důvodu nemožnosti takového vybavení, jaké poskytuje střední odborná škola.
Semináře na pracovišti U Podjezdu v Olomouci probíhaly vždy celé dopoledne a v červnu pro zástupce jednotlivých škol byla připravena soutěž, kde hoši použili všechny získané dovednosti praktické i teoretické. Naše družstvo ve složení Michal Chochola, Martin a Ondřej Šipkovští a Adam Zatloukal bylo nejen nejrychlejší, ale jejich výsledná práce byla tak kvalitní, že se na ni přišli podívat i mistři odborného výcviku.
Hoši zaslouženě vyhráli a za to jim patří velká pochvala za opravdu vzornou reprezentaci školy.

Mgr. Jarmila Morkesová

Další fotografie

Soutěž pro žáky II. stupně Soutěž pro žáky II. stupně Soutěž pro žáky II. stupně Soutěž pro žáky II. stupně

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz