Školní kolo recitační soutěže

28.03.2019

Školní kolo recitační soutěže

Měsíc březen je tradičním termínem pro konání školního kola recitační soutěže u nás, na druhém stupni. I když počet účastníků pomalu klesá, úroveň recitátorů jde nahoru. Slabá dvacítka žáků a žákyň se sešla ve čtvrtek 21. března 2019 odpoledne v jazykové učebně. Ale tato „komorní" sestava přinesla nečekaně silné zážitky.
V mladší kategorii zvítězila žákyně 6. třídy Markétka Šišková, následována Barunkou Žídkovou. O třetí místo se podělili Vojta Musil z 6. třídy a Katka Grivalská ze 7. třídy. I ve starší kategorii byla veliká konkurence, a porota se proto rozhodla, že i tady vyhlásí dvě třetí místa. A kdo tedy zvítězil? První byla bezkonkurenční Liduška Erbesová, která si jako jediná troufla na prozaický text. Druhé místo obsadila se svým emotivním vystoupením Alžbětka Gieslová (obě z 9. třídy) a avizované třetí příčky obsadili deváťák Lukáš Kutra a Matyáš Kuběnka z třídy osmé.
Poděkování i gratulace patří nejen jmenovaným, ale i všem účastníkům, protože přispěli svým výkonem k příjemnému zážitku poroty i diváků.

Mgr. Iva Vítková

Další fotografie

Školní kolo recitační soutěže

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz