Osmáci na exkurzi

20.05.2022

Osmáci na exkurzi

Volba povolání je pro všechny žáky devátých a mnohdy i osmých tříd nelehkým krokem, který zásadním způsobem ovlivní jejich život. Ve výjimečných případech jsou žáci rozhodnuti, jaké povolání si zvolí. Těchto případů je však velmi málo. V daleko větší míře je volba povolání pro žáky, rodiče i školu zpravidla tvrdým oříškem.
Naše škola se snaží co nejvíce žákům a rodičům toto rozhodování ulehčit. Významnou roli při rozhodování žáků hrají návštěvy náborářů, škol a výrobních podniků olomouckého regionu. A právě proto jsme se ve čtvrtek 19. května 2022 vydali na exkurzi přímo do prostor výrobního závodu Miele v Uničově. Společně jsme nahlédli pod pokličku výroby prvotřídních spotřebičů, které putují do celého světa a které spousta z nás doma používá. Zjistili jsme, co všechno předchází tomu, než si přístroj můžeme zakoupit. Vjemů a zážitků bylo opravdu hodně a máme o čem přemýšlet.
Exkurze se žákům líbila, se zájmem vše sledovali a byli pozornými posluchači. Nejednalo se jen o pouhý „výlet = ulití se ze školy", ale o užitečnou akci, která pomůže některým v rozhodnutí při volbě svého vysněného povolání.

Mgr. Martina Černíková, výchovná poradkyně


« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz