Návštěva IPS ÚP Olomouc

12.05.2022

Návštěva IPS ÚP Olomouc

Zatímco žáci devátého ročníku již většinou vědí, jakou střední školu budou od září 2022 navštěvovat, „osmáci" se začínají pomalu rozkoukávat a my jim jako tradičně při jejich budoucím rozhodování nabízíme pomoc.
Je prokázáno, že děti před volbou povolání hledají pomoc především ve svém okolí – v rodině, ve škole mezi kamarády. Mnohdy si rodiče přejí, aby děti splnily jejich přání a očekávání, tudíž si zvolily takové povolání, které by pokračovalo v rodinné tradici.
Hlavním posláním základní školy je připravit žáky pro zodpovědné rozhodování o další studijní a profesní orientaci a naučit je objektivně posuzovat všechny faktory, které mohou tuto volbu ovlivňovat. Proto jsme ve čtvrtek 12. 5. 2022 společně navštívili Informační a poradenské centrum ÚP v Olomouci. Zde se žáci dozvěděli spoustu zajímavých informací, odnesli si informační materiály, seznam užitečných internetových adres, které jim pomůžou v testování a určení předběžné profesní diagnostiky osobnosti žáka. Nejdůležitější však je, aby se žák dokázal rozhodnout sám a tím učinil první krok k samostatnosti a ke správnému výběru zaměstnání.

Mgr. Martina Černíková, výchovná poradkyně


« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz