Čarodějnice v ŠD

04.05.2022

Čarodějnice v ŠD

V pátek 29. dubna si vychovatelky školní družiny připravily pro děti čarodějnické odpoledne. Čarodějnice mají podle pověsti svůj rej 30. dubna, když se přiblíží noc. Scházejí se na různých kopcích a tam se radí, jak škodit lidem.
Nejprve si děti vyrobily masky čarodějnic. Výroba masek děti velmi bavila. Některé čarodějnice byly hrůzostrašné a jiné roztomilé.
Svátek konce dubna jsme spojili i se soutěžemi a hrami venku. Pro děti byla nachystaná čarodějnická stezka plná úkolů a záhad. Účastníci si sestavili svoje týmy a každá skupina obdržela soutěžní kartičku. Po splnění všech úkolů, mezi které patřilo např. sbírání ingrediencí do elixíru mládí, čarodějnický kvíz nebo klobouková záhada, přišla přísná kontrola hlavních čarodějnic, které se převtělily do vychovatelek. Všichni soutěžící získali sladkou odměnu a čarodějnické vysvědčení, které je opravňuje v příštím roce provádět čarodějnickou činnost.

Zdenka Výmolová, vychovatelka ŠD

Další fotografie

Čarodějnice v ŠD Čarodějnice v ŠD

« zpět

obecné info

školní rok

pro žáky

pro rodiče

Základní škola Hlubočky, okres Olomouc, tel.: 585 359 042 (Ves), 585 359 026 (Dukla – elokované pracoviště), e-mail: zshlubocky@zshlubocky.cz